Keszthely

2015.06.23. 12:34

Vesebetegek túrája: dializáltak is végigtekerték a 210 kilométert

Keszthely - Négy nap alatt 210 kilométernyi távot tekertek azok a vesebetegek, akik vasárnap kora délután Keszthelyen is megálltak egy rövid pihenőre. Itt a város polgármestere köszöntötte őket. Ruzsics Ferenc hangsúlyozta: a túra résztvevői betegségük ellenére nem adják fel céljaikat, példát mutatnak.

Keszey Ágnes

Keszthelyen is megpihentek a biciklisek. Képünkön a keszthelyi dialízis központ igazgatója, dr. Kováts László , Ruzsics Ferenc polgármester, valamint dr. Schneider Károly. Fotó: Keszey Ágnes

– Két dializált vesebeteg, Pingitzer Károly és Horváth Róbert bakancslistáján szerepelt egy ilyen túra, melyet először baráti körünkkel tettünk meg, ebből lett a több napos, sok résztvevővel zajló balatoni túra. Dializáltak és transzplantáltak is végigtekerik a távot. Támogatóink révén mindenki ingyen jöhetett. Sokan rossz anyagi körülmények között élnek, ez az egyedüli nyaralási lehetőségük. A dialíziskezeés miatt szoros napirendet kell követniük. A túrán egészségügyi dolgozók kísérik őket és megszervezzük a dialízist is – mondta dr. Schneider Károly, a 3. RenBikeTour Balaton főszervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!