Keszthely

2014.12.07. 20:39

Együtt úsztak egészségesek és fogyatékkal élő

Keszthely – Egészségesek és fogyatékkal élők közös úszóversenyét rendezték meg Csik Ferenc tanuszodában.

Keszey Ágnes

Több úszásnemben és több korcsoportban indultak versenyzők a Mikulás-kupán, mellyel Csik Ferenc, hosszú ideig Keszthelyen élt, olimpiai bajnok úszóra is emlékeztek, születésének közelgő évfordulója alkalmából.

- A 85 nevező közül legfiatalabb versenyzőnk három, legidősebb közel 70 éves volt. Hat korcsoport 32 futamban indult. A rendezvényt – immár nyolcadik alkalommal – most is összefogással szerveztük meg: az uszodát üzemeltető keszthelyi Városüzemeltető Kft. és a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület összefogásával. A verseny lényege, hogy fogyatékkal élők és egészségesek együtt küzdenek. Ez nagyon fontos, mert egymás megismerése közelíti őket egymáshoz, erősödik az elfogadás – mondta el Nemes Klára, a szervezők képviseletében.

A legidősebb versenyző Turupoli István, és Nemes Klára szervező

A 68 éves Turupoli István, a mezőny legidősebb versenyzője alig öt éve nevez versenyekre.

- Gyerekkorom óta úszok, de először egy 24 órás versenyen indultam. Kenuzok is, ahhoz kell a biztos úszástudás. Első versenyem idején egy mozgássérült fiatalt készítettem fel, csak felkészítőként voltam jelen, de meghallottam a nevemet a versenyzők között. Így hát rajthoz álltam és már nevezek, mert fontos a küzdés, és annak bizonyítása, hogy ennyi idősen is lehet versenyezni. Számomra az is lényeges, hogy példát mutassak három és fél éves ikerunokáimnak, hogy milyen jó és mennyire fontos a mozgás – árulta el a versenyző, aki több úszásnemben is rajthoz állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!