Keszthely

2014.10.22. 18:46

Megalakult a keszthelyi testület

Keszthely - A Balatoni Múzeumban tartotta alakuló ülését az új keszthelyi képviselő-testület.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Korelnökként dr. Ifi Ferenc képviselő vezette az ülést az polgármester eskütételéig.

A Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Gyarmati Balázs ismertette a választás eredményét: immár harmadik alkalommal Ruzsics Ferencet választották a keszthelyiek polgármesternek, aki 3142 vokssal, a szavazatok 53,12%-kal nyerte el ismét a tisztséget. A nyolc egyéni választókerület mindegyikében a Fidesz-KDNP színeiben induló jelöltek lettek képviselők, kompenzációs listáról pedig hárman jutottak be a testületbe: az Együtt-DK, a Jobbik és az MSZP képviseletében.

Az önkormányzati képviselők, majd a polgármester eskütétele után dr. Horváth Teréz jegyző köszönetet mondott mindazoknak, akik az idei év három választásának lebonyolításában részt vettek.

- A győzteseknek feladata és felelőssége van. Minél nagyobb a felelősség, annál nagyobb alázattal kell végezni a feladatot - emelte ki a jegyző.

Ruzsics Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta:

- Keszthely életében még nem volt akkora fejlődés, mint az elmúlt nyolc évben, ez közös siker. A fejlesztések az elkövetkezendő években is folytatódnak és felgyorsulnak.

A településvezető kérése a jelenlevők egy perces néma megemlékezéssel adóztak a város életében egykor aktív szerepet betöltő, a napokban elhunyt Veér Miklós tiszteletére.

A képviselők módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, megválasztották a város alpolgármesterét Nagy Bálint személyében és a képviselő-testület bizottságait. Berki László, a Jobbik képviselője minden bizottságot érintően egy-egy jelölt helyett más személyt javasolt, melyeket a testület nem fogadott el. Az SZMSZ módosítása kapcsán is javaslattal élt, azonban módosítási szándéka nem felelt meg a testületi munkáról szóló szabályzat előírásainak, hiszen azt nem időben nyújtotta be. A főállású alpolgármester eskütételére és illetményének megállapítására is sor került: a törvény adta kereteken belül bruttó 380.000 forint illetményt, és ennek 15 %-ának megfelelő összegű, 57.000 forint költségtérítésben részesül. Nagy Bálint megbizatását november 1-től látja el.

A képviselő-testület bizottságainak száma háromra csökkent. A Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöki tisztét Mohácsi József képviselő tölti be, aki 2002-2006 között a város polgármestere is volt, képviselő tagok dr. Boldizsár Erzsébet és Raffai Róbertné, külsős szakértőként dr. Szalóki Jenő ügyvéd és Szabó György, a korábbi testület Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke kapott megbízatást.

A Városstratégiai Bizottság elnöke Dósa Zsolt képviselő, a bizottság képviselő tagjai: Kovács Viktória és Vozár Péterné, külső szakértők Bangó László címzetes egyetemi docens, turisztikai és vendéglátó-ipari szakértő és Szák-Kocsis László közgazdász lett.

Az Emberi Erőforrások Bizottsága elnöke Csótár András képviselő, képviselő tagok: Berki László, dr. Ifi Ferenc és Nemes Klára lett, külső szakértő tagként pedig dr. Dublecz Károly egyetemi tanár, Horváth Tamás vendéglátó szakmenedzser és Molnár Anna sportoló került be.

A külsős tagok eskütételével zárult az ünnepi alakuló ülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!