Kehidakustány

2014.07.08. 14:50

Nyári program a gyerekeknek Kehidakustányban

Kehidakustány - Besegít az önkormányzat a szünidejüket töltő gyerekek felügyeletébe, július elejétől a hónap végéig.

Szabó Judit

Kehidakustányban első alkalommal szervezte meg az önkormányzat a gyerekek nyári felügyeletét. Lázár István polgármester elmondta, hogy a kultúrházban egész júliusban óvodapedagógusok és önkéntesek várják őket, segítve azoknak a szülőknek, akik nehezen tudnák megoldani a gyerekekről való gondoskodást a nyári szünetben.

A kehidakustányi kultúrházban gombfocizni is lehet a szünidőben. Fotó: önkormányzat

Kritikus időszak ebből a szempontból július első két hete, amikor óvodai szünet van, de nemcsak az óvodásoknak, hanem az iskolásoknak is kínálnak programokat a kultúrházban. Reggel héttől 13 óráig játékokkal, sporttal és kézműves foglalkozásokkal kötik le a gyerekeket, de lehet számháborúzni, pingpongozni, gombfocizni, s kedvelt elfoglaltság az aszfaltra rajzolás is. Naponta átlagosan húsz gyermekkel foglalkoznak, tehát van igény a szolgáltatásra. A szülőkre a költségekből a tízórai és az ebéd finanszírozása hárul.

Lázár István arról is beszámolt, hogy a hétvégén megtartották a falunapot a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület szervezésében, az önkormányzat támogatásával. Szokás szerint főztek a helyieknek, 150 kiló húsból készült a pörkölt. A programban íjászat, quad motorozás és operett műsor is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!