Iklódbördőce

2016.09.12. 13:08

Büszkék arra, hogy vöröskeresztesek

Idén 55 éves a Vöröskereszt helyi szervezete. A térség egyik leghosszabb ideje működő egységének tagjai nemrég a zalaegerszegi kórház javára is jótékonykodtak.

Korosa Titanilla

– Már több mint fél évszázados alapszervezetünk, jelenleg 74 tagunk van - mondta Kulman Ferencné, az alapszervezet vezetője. – A vöröskeresztesek az egyik legaktívabb csapat a faluban, sokrétű a munkánk, bekapcsolódunk a helyi rendezvényekbe, legyen az idősek napja, vagy fiatalok szóló rendezvény, mint a Hód - túra.

Évente kétszer rendezünk véradást, ez a legfontosabb tevékenységünk, de ruhaosztást is tartunk. Nemrég egy országos kezdeményezéshez csatlakozva jótékonysági sétán vettünk részt. A Vöröskereszt tagok mellett helyiek is csatlakoztak, így 20 – an indultunk el az 5 kilométeres sétán, amivel – és a jelképes nevezési díjjal – a zalaegerszegi kórház gyermekosztályát kívántuk támogatni.

Egyforma pólóban vettek részt a jótékonysági gyalogláson Fotó: Korosa Titanilla

Iklódbördőce többször elnyerte már a Humanitárius település címet is.

– A tagok – úgy gondolom – büszkék arra, hogy ide tartoznak – folytatta Kulman Ferencné. – Az egymásért tenni akarás, a segítségnyújtás mindig is jellemezte a csapatot. A véradásokon rendszeresen 30 körüli a résztvevők száma, nagy hangsúlyt fektetünk a szervezésre, személyesen szólítjuk meg a véradókat.

Évről évre vannak csatlakozók, a fiatalok is jelentkeznek, hiszen látják a jó példát, tagjaink közül többen 25 – 30 – szoros véradók, de van, aki már 50 – szer is segített. Úgy látom megérti az embereket ez a tevékenység és a Vöröskereszt tagjává válás is.

Példaértékű, hogy egy ilyen kis településen ilyen erősen jelen van a segítségnyújtás – zárta az alapszervezet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!