Iklódbördőce

2016.08.15. 10:12

Zenével és sporttal ünnepeltek

Ikldóbördőce – A településen vasárnap kiállításmegnyitóval, kispályás labdarúgó mérkőzésekkel és zenés kulturális műsorral ünnepelték a falu napját.

Korosa Titanilla

Vasárnap délután a közösségi háznál vette kezdetét az estig tartó program, melyen ez alkalommal is a szórakoztatásé volt a főszerep. A kispályás foci tornán az iklódbördőcei és a dömeföldi lányok csaptak össze, majd két, helyi fiatalokból álló férfi együttes is megmérkőzött.

Fotó: Korosa Titanilla

Emellett a kultúra is szerepet kapott a falunapon, kora délután megnyílt Molnárné Riskó Erzsébet népi iparművész népviseleti babakiállítása. A gyémántkoszorús mester a település asszonyainak is tart hímzőszakkört, most saját alkotásaival érkezett, ami nagy sikert aratott a látogatók között.

Molnárné Riskó Erzsébet  évtizedek óta foglalkozik a népviseletes babák készítésével, elsősorban szűkebb hazája, Zala megye népviseleteinek megörökítése érdekli.

A délutáni műsorban a zenés-táncos fellépőké volt a főszerep, először a letenyei Mákvirág Citerazenekar, utánuk a Kiszöv Senior Táncegyüttes, a Gála Társastáncklub tagjai léptek fel, majd később operett slágereket is hallhatott a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!