Iklódbördőce

2016.06.03. 17:58

Diákok a Hód napján

Iklódbördőce – A megáradt Cserta-patakon is átkeltek a nyolcadik alkalommal megrendezett Hód napja elnevezésű túra és természetjáró akadályverseny résztvevői.

Korosa Titanilla

Ez alkalommal mintegy 130 diák vett részt a megye több általános és középiskolájából, valamint Lendváról  az erdőkön, mezőkön átvezető akadályversenyen, melyet a Magyar Földrajzi Társaság zalai osztálya szervezett. A rendezvény célja, hogy a történelmi Zala vármegye területén találkozzanak a településekről érkező diákok, túrázzanak és megmutassák mit tudnak a megyéről.

Jankóné Bazsika Ágnes a Gönczi-gimnázium csapatának képviseletében, mellette a zrínyisek: Rosta Maya, Molnár Bence, Holányi Zsófia és tanáruk Stárics Roland (fotó: Korosa Tita)

A  tanulókat 10 állomás várta a verseny során, mindegyiknél más   feladatokkal kellett megbirkózniuk. Előzetes feladatként 10 tájszót kellett összegyűjteniük a diákoknak, de szerepelt a feladatok közt népdaléneklés is. A kérdések érintették Zala vármegye közigazgatását, de számot kellett adniuk a gyerekeknek a növények, az épített örökség, a turisztikai vonzerők és a népi gasztronómia témakörökből is.

Kalandos volt az átkelés a Cserta-patakon. Király Tünde, a lenti Gönczi-gimnázium diákja is sikerrel vette az akadályt (fotó: Korosa Tita)

A legizgalmasabb  feladat  a megáradt Cserta-patakon való átkelés volt. A feladatokat mind a 42 induló csapat teljesítette, az eredményhirdetésen   két győztest hirdettek. Az általános iskolások közt a zalaegerszegi  Zrínyi-iskola, a középiskolások között  a lenti Gönczi-gimnázium egyik csapata bizonyult a legjobbnak.

Címkék#Hód napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!