Hidegfront

2018.07.11. 10:23

Legtöbbünket megviseli – Erős front vonul végig szerdán Zala megyén

Kedden este egy jókora zivatar szakította félbe a fullasztó meleget. Szerdán folytatódik a borús idő sőt, aki érzékeny a hidegfrontra jobb, ha felkészül!

Rákos Bianka

Lőttek a szabadtéri programoknak – legalábbis egy napra biztosan, hiszen ha hihetünk az időjárás jelentésnek, szerdán Zala megye szerte egész nap esőzéssel kell számolni. Jó hír, hogy csütörtöktől újabb felmelegedés várható, ám pénteken visszatérhet a csapadék.

Szerdán mérsékelt UV sugárzásra, és a légnyomás enyhe megemelkedésére kell számítani az eső mellett. Az idő azonban nem lesz túlzottan hideg, hiszen a délutáni órákra 20 fokot ígérnek a meteorológusok.

 

Amíg a strandidőre várunk, erős hidegfont is terheli szervezetünket, amely nemcsak az idősekre és a betegekre, hanem a várandós anyákra is kihatással lehet – ilyenkor bizonyítottan több gyermek születik.

A szív- és érrendszeri betegséggel küszködők állapota leromolhat, így fontos, hogy fokozottan ügyeljenek magukra. A fejfájás, a migrén az egészséges emberek napját is elronthatja, valamint végtagfájás és görcs is jelentkezhet. A borús időben a hőérzetünk jelentősen romolhat, közérzetünk rossz lehet. A gyerekek ilyenkor különösen nyűgösek lehetnek, álmatlanság, levertség gyötörheti őket.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor különösen figyeljünk egymásra, főképpen az idősekre és a betegekre!

További információkat és felvételeket a likebalaton.hu oldalán is talál.

Továbbra is várjuk az időjárással kapcsolatos felvételeit a [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!