jégeső is előfordulhat

2019.07.07. 09:28

Másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt Zalában (Frissítve)

Heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután.

MTI, zaol.hu

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

Baranya, Somogy és Zala megye egyes területein a heves zivatarok mellett veszélyt jelenthet az erős szél és a jégeső.

A váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzésben csökken a látótávolság, az autó pedig „felfuthat” a vízre, azaz megszűnik a kerekek tapadása, a jármű kormányozhatatlanná válik. A zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességet, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.

Vasárnapi előrejelzés

Megnövekszik a felhőzet, élénk széllökések kíséretében érkezik meg a hidegfront. A hőmérő higanyszála maximum 26 fokot mutathat, míg a minimum hőmérséklet a 17 fokot súrolja. Hétfőn is hasonlóan csapadékos időre számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!