Hírek

2011.09.12. 17:25

Szívhez szólnak: táncpanoráma Keszthelyen

Csütörtökön kezdődik a kesztelyi Balaton Színházban az immár 9. alkalommal sorra kerülő Keszthelyi Táncpanoráma című programsorozat, melyben 3 nap alatt 4 előadás várja az érdeklődőket.

Horányi Árpád

A műsorban gyermekelőadás, balett és néptánc is szerepel. A házigazda Goldmark Károly Művelődési Központ és a Nemzeti Táncszínház közös rendezésében zajló előadások szereplője a Honvéd Táncszínház, a Budai László és vendégei társulat, valamint a Szegedi Kortárs Balett.


Nyitányként Csipkerózsika klasszikus története elevenedik meg, a közismert mesedarab a táncos színpadi megfogalmazásban a tradicionális magyar folklór elemeit használja, s abból táplálkoznak a felcsendülő dallamok is. Az aznapi esti előadáson a Ballada – A halálba táncoltatott lány táncszínházi feldolgozásának bemutatója várja a közönséget. Majd másnap a Tangó Pillanatok című koncert és show-előadás kínál szórakozást. Benne az érzékiség, a szerelem, a szenvedély, a vágy, s a mindezzel ellentétes érzelmek jelennek meg, amik a tangóban átélhetők, s vele elmesélhetők. Az előadás a tangó sokféle arcának segítségével nyújt betekintést az emberi kapcsolatok rejtelmeibe. A sor Carl Orff zenéjének hírességeként számon tartott Carmina Burana táncjátékkal zárul.


Tízéves múlt a Táncfórum alapjain
Idén fennállásának 10 éves jubileumát ünnepli a Nemzeti Táncszínház, az intézményt szakmai javaslatra a kulturális tárca hozta létre, az akkor 20 esztendős Táncfórum alapjain, annak jogutódjaként. Otthona azóta a budai várnegyed. A teátrum fellépési lehetőséget biztosít a hivatásos magyar táncművészetet képviselőknek, a programban a folklórtól a klasszikus baletten át a kortárs műfajokig minden megtalálható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!