Hírek

2013.10.29. 10:05

Szépülő kápolna Szentgyörgyváron

Szentgyörgyvár - Hosszú éveken át áldatlan állapotban állt a domboldalban a Nemestóti család egykori temetkezési kápolnája. Az épület végre megújul.

Sámel József

Amellett, hogy az épület állaga egyre romlott, vandálok nem kímélték a kriptát sem, a csontokat, koporsókat rendszeresen szétszórták, s összetörtek mindent, ami a kezükbe akadt. Hiába rendezték többször is az épületet, a cselekmények megismétlődtek.

Az egykor temetkezési helyként funkcionáló kápolna még ez évben kívülről teljesen megújul. Fotó: Sámel József

- A szentgyörgyvári templom felújításával együtt 17 millió forintot nyert az egyházközség a rekonstrukcióra - fogalmazott Ádovics István polgármester. - Az összegből megújul az épület külseje, belül pedig felújító-tisztító meszelést kapnak a helyiségek. A kripta ajtaját - a temetkezési hely rendezése után - befalazzuk, annak érdekében, hogy a vandálok ne tudjanak oda bemenni. A felújítás a tervek szerint még idén befejeződik, ami után rendezvényeket is tartunk majd a kápolnánál.

A polgármestertől megtudtuk: a kápolna melletti útépítés miatt megváltozik az épülethez felvezető út nyomvonala. A kirándulók a beruházás befejezése után más irányból, s a jelenleginél hosszabb sétával közelíthetik majd meg az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!