Hírek

2017.01.20. 12:30

Önkéntes pótnagyi program

Zalaegerszeg - Egyebek közt önkéntes pótnagyi programot is magába foglal az Esély Európára Egyesület hamarosan induló projektje.

Magyar Hajnalka

A pénteki sajtótájékoztatón Majer Piroska, az egyesület titkára elmondta, a program 30 hónapos időtartamára több mint 30 millió forint támogatást nyertek. A kezdeményezés célja a családi közösség erősítése, életvezetési stratégiák átadása, a fiatalok családi életre való felkészítése, továbbá a generációkon átívelő együttműködés ösztönzése. Mindezek szolgálatában egyebek mellett ingyenes Pszicho-est sorozat indul, amelynek első összejövetele február 15-én lesz a Keresztury VMK-ban.

A család és a munka összeegyeztetését célzó programok mentén a Családbarát Munkahely díj odaítélését is tervezik, a generációk közötti együttműködés erősítése érdekében önkéntes pótnagyi programot indítanak, a családi életre való felkészítést pedig tanácsadással teljesítik ki.

Balaicz Zoltán,  Majer Piroska és Bognár Ákos a sajtótájékoztatón Fotó: Polgár Péter

Mindehhez nyolc partnerszervezetet hívtak segítségül, élükön az önkormányzattal. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, nagy örömmel vállalták a partnerséget, hiszen céljaik összecsengenek, olyannyira, hogy a családbarát munkahelyek elismerését már a város is tervezte. Hangsúlyozta, a civil szféra a városi lét erős pillére, fontos, hogy az emberek közvetlenül is érezzék az egyesületek közösségépítő jelenlétét.

Egy további partner, az Új Nemzedék Közösségi Tér irodavezetője, Bognár Ákos arról beszélt, örömmel biztosítanak helyszínt a fiatalokat érintő krízishelyzetek kialakulását megelőző szaktanácsadásnak, amit pszichológus és párkapcsolati mediátor vezet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!