Hírek

2014.03.21. 16:20

Nélküle nem létezhetne élet a Földön

Zala megye - Március 22-én van a Víz Világnapja, erre emlékezve rendezett ünnepséget és nyílt napot pénteken ivóvíztisztító telepén a Zalavíz Zrt.

 

Korábban rajz- és fotópályázatot hirdettek óvodások, valamint általános- és középiskolások számára a víz nélkülözhetetlenségét bemutatandó.

– Ilyenkor nyílt napot szervezünk az ivóvíztisztító telepen az óvodások, iskolások számára, idén immár tizenkettedik alkalommal. A gyerekek megismerkedhetnek a víz útjával, megtekinthetik a telepet, a munkagépeket, valamint a rajz- és fotópályázat díjkiosztójára is sor kerül – mondta Kovács Balázs, a cég kommunikációs vezetője.

Az idén összesen hatszáz diák látogatott el a rendezvényre, a pályázatra pedig 283 alkotás érkezett, nemcsak zalaegerszegi intézményekből. A tizenöt legjobb rajzot, illetve fotót díjazták, a legtöbb pályamunka a Dózsa György Tagiskolából érkezett. Az intézmény másodjára is elnyerte az ökoiskola címet, munkásságukat egy ivókút beszerelésével jutalmazták.

Nagykanizsán 15. alkalommal rendeztek játékos vetélkedőt középiskolások részvételével a Zsigmondy-szakközépiskola a Vécsey-iskola tornatermében.

Ezúttal a Batthyány-gimnázium, a Cserháti-tagintézmény, a Piarista-iskola, a Mező-gimnázium és a vendéglátó Zsigmondy-szakközép-iskola két csapattal képviseltette magát.

Az ügyességi feladatokkal is színesített viadalt a Batthyány nyerte megelőzve a Piarista és a Zsigmondy második egységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!