Hírek

2016.04.18. 06:34

Közmunkások dolgoztak a polgármester szőlőjében

Csörnyeföld – A polgármester szőlőbirtokán dolgoztak a közmunkások, vádemelésig jutott büntetőügy lett az esetből.

Arany Gábor

Csörnyeföld polgármestere ellen az után indult tavaly vizsgálat, hogy bejelentés érkezett a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztály munkaügyi ellenőrzési osztályához. A vádiratba foglaltak szerint az előzményekhez tartozik, hogy Simon Zoltán polgármesterként Csörnyeföld önkormányzata nevében 2013. október 28-án megállapodást kötött közfoglalkoztatási támogatásra a letenyei járási hivatal munkaügyi kirendeltségével. Ennek értelmében öt fő közfoglalkoztatási béréhez és az azokat terhelő szociális hozzájárulási adóhoz kaptak támogatást.

Ezt azt jelentette, hogy 2013. november és eleje és 20014 április vége között 2,6 millió forintot meghaladó összeget hívhattak le. A közfoglalkoztatás keretében 2014 februárjában három napon két, illetve a következő év februárjában egy napon egy közmunkás nem az önkormányzatnak dolgozott, hanem a polgármester szőlőbirtokán. Ennek dacára Simon Zoltán polgármester a közfoglalkoztatottaknak járó munkabérről a csoportos utalványokat aláírta. Az ily módon valótlanul igazolt teljesítések alapján a három férfi a munkabérét teljes egészében megkapta. A történtekről azonban bejelentés alapján értesült a kormányhivatal illetékes főosztálya. A vizsgálat eredményeként az önkormányzatot közel 34 ezer forint visszafizetésére kötelezték. Ezt az összeget a polgármester pedig megtérítette az önkormányzatnak. Az ügyről érdeklődésünkre dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a polgármester ellen kétrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat nemrég a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!