Hírek

2010.05.11. 02:27

Kötvény, babáknak

Évente két alkalommal ad át babakötvényt a település újszülöttjeinek a zalaapáti önkormányzata. A hagyomány a megbecsülés kifejezése, segítség a szülőknek, s biztosítéka a község jövőjének is.

Sámel József

Zalaapáti ifjú polgára címmel a képviselő-testület 2008-ban hozta meg ezzel kapcsolatos rendeletét, támogatásáról biztosítva a családokat.

A döntés szerint minden helyi születésű csecsemő után százezer forintos babakötvényt, biztosítási értékpapírt adnak át. A támogatásnak vannak feltételei is, a gyermekeket a helyi óvodába, illetve általános iskolába kell majd íratniuk a szülőknek. A kötvényhez egyébként készpénz is jár, óvodába lépéskor, iskolai beíratáskor, valamint ballagáskor.


A gyerekek tizennyolcadik életévük betöltésekor kapják meg az addig az önkormányzat által kezelt babakötvényt. Idén nemrég hat ifjú polgár kapta meg az iratot, illetve támogatást. Ignácz János, Nyári Rikárdó, Pál István, Takács Benett Dominik, Lakos Izabella és Pál Patrícia szülei ünnepség keretében Vincze Tibor polgármestertől vehették át az okiratot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!