Hírek

2016.12.12. 17:42

Kigyulladt egy faipari műhely Homokkomáromban

Homokkomárom - Egy 200 négyzetméteres faipari műhely tetőszerkezete kapott lángra ma este a dél-zalai településen.

Horváth-Balogh Attila

Mivel a fatelep lakóházak közelében található, ezért öt tűzoltóegység, egy vízszállító jármű, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Zalakarosról és Pacsáról megfékezni a lángokat.

- Egyszer csak recsegést és puffogást hallottunk, akkor láttuk, hogy ég a műhely teteje - mondták a helyszínen a szomszédok. - Akkor még elég nagy lánggal égett, de szerencsére, a kiérkező tűzoltók hamar eloltották.

Fotó: Szakony Attila

- Valószínűleg a kémény forrósodott fel és attól kapott lángra az egyik szalufa - hallottuk a faüzem tulajdonosától, Sneff Gábortól. - Ez már egy régi épület, a tetőzet se mai gyerek, és a gerinc alatt hamar terjedtek a lángok Bent, az épületben semmi nem égett szerencsére, ami talán annak is köszönhető, hogy a tetőt és a földszintet beton födém választja el egymástól, ez kifejezett követelmény volt akkor, amikor megnyitottuk a telepet.

Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!