Hírek

2016.03.25. 11:30

Ittasan gázolta halálra a gyalogost, majd elhajtott

Zalaegerszeg – Három és fél év börtön, valamint hétéves eltiltás a büntetése annak a férfinak, aki ittasan ült volán mögé és halálra gázolt egy gyalogost.

Arany Gábor

Az egerszegi törvényszéken pénteken született jogerős ítélt a 2013. augusztus 22-én este a kanizsai Hevesi úton történt gázolás ügyében.

A korábban már bűncselekményekért  elítélt 46 éves nagykanizsai T. Ferenc Szabolcs személyautójával fél kilenc tájt a Bartók Béla út felé tartott a Kodály Zoltán utca irányából 65-70 km/órás tempóval. A túlzott sebesség és az ittassága okozta figyelmetlensége miatt nem vette észre a Kodály utca 2. előtti kijelölt átkelőhelyen haladó asszonyt és elütötte. A gyalogos az ütközéstől 22 méterre csapódott a járdára. T. Ferenc Szabolcs a gázolás előtt ugyan fékezett, de megállni nem tudott, ráadásul a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott a lakásához. Leparkolta az autóját, majd a barátjához sietett és igyekezett elrejtőzni a hatóság elől. Az elgázolt asszony a kórházba szállítása után életét veszítette. T. Ferenc Szabolcsnál a vizsgálat a közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.

A férfit ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztás bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélte első fokon kanizsai járásbíróság és 7 évre eltiltotta közúti járművezetéstől. Az ítélet jogerős, miután azt az egerszegi törvényszék pénteken helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!