Hírek

2017.04.14. 12:49

Húsvéti mosolyvarázs: Idén is megrendezték példaértékű karitatív akciójukat a fiatalok

Nagykanizsa – Ének, tánc, vers, egy kis ajándék, pár jó szó és mosoly – ennyi kellett a boldogsághoz a Teleki utcai idősotthon lakóinak.

Horváth-Balogh Attila

Mindezt a Mit tehetnék érted?-csoport tagjai, huszonéves, vagy annál ifjabb, középiskolás fiatalok (15 fő) vitték el a szépkorú lakóknak – és még pár helyre, ahol úgy gondolták, van igény a felebaráti szeretetre.

Az idősotthon lakói Arató Vivien és Balassa Dominika táncában gyönyörködnek Fotó: Gergely Szilárd

– Most már 9 éve, hogy útjára indítottuk az akciót, melynek keretében karácsonykor és húsvétkor a lehető legtöbb szociális intézményt meglátogatjuk a városban – hallottuk Nikolics Zsannától, a csapat vezetőjétől. – Ma az idősek otthonát, a hajléktalanszállót, a családok átmeneti otthonát és a fogyatékkal élők Űrhajós úti intézményét keressük fel. Verset, éneket, táncot viszünk a lakóknak, egy kis gyümölcsöt, édességet és ami a legfontosabb: vidámságot. Ezt eddig jobbára a saját pénzünkből finanszíroztuk, most viszont a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület segített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!