Hírek

2017.07.29. 17:48

Finn-magyar nyelvi tábor zárult szombaton Zalaegerszegen

Zalaegerszeg Sokéves finn és magyar tanári kapcsolatoknak köszönhetően zajlott immár harmadik alkalommal Zalaegerszegen az a finn és magyar nyelvet tanító felnőtt tábor, amelynek ezúttal 24 hallgatója volt. Ők szombaton délután kapták meg a kurzus sikeres elvégzéséért járó tanúsítványt.

Arany Horváth Zsuzsa

- A tábor felváltva rendezzük Magyarországon és Finnországban, idehaza már több városban töltöttünk el két-két hetet, Zalaegerszegre szívesen jövünk, kedvező a fogadtatás, jók a körülmények és az önkormányzat is támogatja a programunkat - mondta lapunknak Boncz Ferenc táborvezető,  finnugor szakot végzett tanár, aki sok évvel ezelőtt  Németországban ismerkedett meg a finn nyelvvel.

Zárófoglalkozás "diplomaosztással"a finn-magyar nyelvi táborban Fotó: Katona Tibor

- A nyelvtanulás a táborlakók számára elsősorban hobbi, de akad, aki fordít is a két nyelvből. A törzstagok jártak már együtt Észtországban, Erdélyben is, a magyar-finn barátságok stabilak és mélyek. Bár a finn nyelvrokonság manapság kissé háttérbe szorult idehaza, a két nyelv rokonságának ténye nem cáfolható.

A zalai táborélet és tartózkodás során a  göcseji-hetési és muravidéki kirándulások mellett terítékre kerültek a hazai gasztronómiai különlegességek is, ezúttal a közös főzésen a fejtettbableves volt a menü.

Általában két-három kiló a magyar táborozás alatt mindenkire felszalad - mondta Boncz Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!