Hírek

2007.05.23. 02:27

Felmondhatták volna

Nagykanizsa (sza) - A Fidesz elmúlt heti sajtótájékoztatóján elhangzott vádakra reagált tegnap Böröcz Zoltán, a Magyar Szocialista Párt helyi elnöke.

Szakony Attila

Mint rámutatott, a Szemafor-Clean Kft.-ben személy szerint csak kisebbségi tulajdonnal rendelkezik, rajta kívül 17-en birtokolják a társaság üzletrészeit. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy a cég még 1996-ban adott árajánlatot a Vízműnek, s azóta takarítja több üzemvezetőségét, szennyvíztisztító telepeit, akkreditált laboratóriumait - márpedig az MSZP elnökévé két éve választották, tehát nem igaz, hogy politikai kapcsolatok révén jött létre a szerződés. Böröcz Zoltán hangsúlyozta: nincs joga közölni a tényleges összeget, de a számos helyszínen végzett teljes körű takarítás díja még 2006-ban sem haladta meg a havi 1,5 millió forintot. Emlékeztetett arra, hogy a múltban már érte egy nemtelen, azonos tartalmú támadás, amiatt vizsgálatot kért a Vízműtől és az MSZP-től is, és mindkét testület vizsgálata kizárta az összeférhetetlenség gyanúját. Kérdésünkre ugyanakkor jelezte: amennyiben tényleg előnytelen lenne a Szemafor-Clean Kft. és a Vízmű közötti szerződés, annak felbontását három hónapos felmondási idővel a Fideszhez köthető Molnár Szabolcs és Gyalókai Zoltán igazgatósági, illetve felügyelőbizottsági tag kezdeményezhette volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!