Hírek

2013.12.03. 18:50

Aranykorúak védelmében

Keszthely - Az idősek biztonsága hangsúlyosan került szóba azon a rendezvényen, melyet a térségi szinten működő Aranykorúak Társasága szervezett a könyvtárban.

Sámel József

Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt keszthelyi területi vezetője köszöntője után Pappné Beke Judit, a könyvtár igazgatója ismertette az adventi időszakban esedékes programjaikat.

Ezt követően dr. Horváth István keszthelyi rendőrkapitány adott tájékoztatást az időskori kortárs segítő programról. Szólt az idegenforgalom szempontjából frekventált térségre jellemző bűnesetekről, arról, hogy a különösen veszélyeztetett korosztály tagjait, az idős embereket hogyan, milyen trükköket alkalmazva környékezik meg a bűnelkövetők, s miként lehet tudatosan, egyénileg és társadalmi összefogással tenni a bűnmegelőzés, a biztonság érdekében.

Ráirányította a figyelmet az óvatosságra, arra, hogy a nagyszülők miként segíthetik a fiatalokat, unokáikat abban, hogy ne váljanak áldozattá. A témát Bükiné Papp Zsuzsanna rendőrőrnagy az életből, gyakorlati tapasztalataiból vett példák felelevenítésével folytatta.

Hangsúlyozta az időskori kortárs segítő program, a felvilágosítás és az egymásra való odafigyelés, a törődés, a segítőszándék fontosságát. Mint mondta, élő hírláncot kell kialakítani egymás biztonsága érdekében.A jelenlévők átvehették a ZMRFK által kiadott, hasznos tanácsokat tartalmazó Bűnmegelőzési tanácsok címmel összeállított füzetet.

Bükiné Papp Zsuzsanna őrnagy a biztonság fontosságáról szólt (Fotó: A szerző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!