Hírek

2015.03.09. 14:29

A valkonyai falugondnok díja

Valkonya - Díjat kapott Szakony László, a Nagykanizsához közeli, mindössze 67 lelket számláló Valkonya falugondnoka.

Horváth-Balogh Attila

A Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat a Falufejlesztési Társaság a névadó alapító, illetve a falugondnoki szolgálat megálmodója és megvalósítója emlékének megőrzése érdekében alapította. A díjat azoknak ítélik oda, akik falugondnoki feladatukat kiemelkedő színvonalon végzik.

A díj pénzjutalommal nem jár, de a kitüntetettek egy díszes oklevél mellett átvehetik Simorka Sándor szobrászművész bronzplakett alkotását.

Szakony László már 1993 óta végzi falugondnoki tevékenységét a település jobbítása, az itt élők lehetőségeinek javítása érdekében. Munkájával és szervezőtevékenységével hozzájárul, hogy a település a fiatalok számára vonzó lakóhely, a családosoknak és a gyermekeknek élhető, a regenerálódás lehetőségét nyújtó, az idősebbek számára pedig biztonságos, a szükséges szolgáltatásokkal ellátott falu maradjon.

Szakony László Valkonya falugondnoka. Fotó: Hatala Gábor

Rajta kívül még Benkovics Tibor, Szentkirály, Verbovszki Károly, Háromhuta falugondnoka és Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója kapta meg az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!