Hírek

2015.10.19. 09:20

Murcifesztivál: A szőlő és a bor szeretete

Zalalövő – Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a településen a hagyományos Zalai Murcifesztivált.

Korosa Titanilla

Idén az esős időjárás miatt a meghirdetett szüreti felvonulás elmaradt, ugyanakkor számos program, köztük hagyományos ételek készítése, bor-, kertbarát körök és kézművesek bemutatója a Murci utcában, valamint színes kulturális műsor is várta az érdeklődőket.

A murcifesztivált dr. Pálfi Dénes kertészmérnök, a Da Bibere Borlovagrend tagja nyitotta meg. Beszédében méltatta a rendezvényt, mint mondta, a fesztivál hosszú élete a szőlő és a bor szeretetének köszönhető, de persze szükség van a szervezők kitartására és a támogatók segítségére is.

Varga Ernő a borászati eszközök makettjei előtt. Fotó: Kósa Róbert

A művelődési házban Varga Ernő szüreti makett kiállítása volt látható. Az alkotó már több alkalommal bemutatta itt hasonló munkáit. Ezután a kulturális műsorban felléptek a helyi művészeti iskola néptáncosai, valamint a Zalaszentmihályi Nótakör és a Farra d'Isonzo férfikórus is. Este pedig szüreti bál várta a szórakozni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!