Hírek

2013.06.10. 07:41

A doktorra hivatkoznak szélhámosok Nagykanizsán

Nagykanizsa - Valószínűleg szélhámosok járnak dr. Hámori Zsolt nagykanizsai háziorvos körzetében, akik rá hivatkozva próbálnak eladni egészségügyi segédeszközöket.

Horváth-Balogh Attila

- Három-négy betegem is jelezte telefonon, hogy ügynökök felkeresték őket azzal, hogy eladjanak nekik különböző gyógyászati segédeszközöket, például derékkötőt, ágyneműt - mesélte a doktor, aki egyébként a nagykanizsai háziorvosi szolgálat szakmai vezetője is. - És ezek az emberek állítólag azt mondják a betegeknek, hogy vegyék meg a termékeiket, mert én ajánlom őket. Felettébb érdekes, hogy mindegyik bejelentőm idős, egyedülálló. Én arra gondolok, hogy az ügynököknek nem is az árusítás a fő céljuk, hanem az, hogy feltérképezzék az érintett lakó körülményeit.

Képünkön dr. Hámori Zsolt háziorvos éppen Lengyel Miklóst vizsgálja a rendelőjében. Fotó: Szakony Attila

Dr. Hámori Zsolt nyomatékosan hangsúlyozta: ha valaki arra hivatkozna, hogy ő küldte, vagy ajánlja egyik, illetve másik terméket megvásárlásra, ne higgyenek az illetőnek, mert ő nem küld senkit sem  és ez igaz a többi háziorvos kollégára is.

- Korábban ilyet még nem tapasztaltam, azt ajánlottam a pácienseknek, a problémát jelezzék a rendőrségen is - mondta dr. Hámori Zsolt.

Mint azt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: a nagykanizsai kapitányságra még nem érkezett állampolgári bejelentés a háziorvos által említett ügyekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!