Hírek

2017.09.03. 11:58

Halászlé és díjkiosztó - Hajnalig mulatoztak a balatongyöröki szüreti vigasságon

BALATONGYÖRÖK A hétvégén tartották a 15. alkalommal megszervezett szüreti mulatságot és halászléfőző versenyt Balatongyörökön.

Szabó Judit

Szép, napos időben kezdődött a rendezvény, s a bejelentkezett 14 főzőcsapatból 13 meg is érkezett a halászléfőző versenyre, amely a szüreti felvonulással együtt már 15 éve hagyományos rendezvény Balatongyörökön. Villányi Éva, a szervező Bertha Bulcsu Művelődési Ház vezetője elmondta, hogy két kategóriában lehetett nevezni, hagyományos halászlé készülhetett (például balatoni vagy bajai), vagy egyéb halleves, akár tejszínes vagy kapros. A főzőcsapatok közül kiemelte az Andris and the Barbies csapatát, amely idén és tavaly is győzedelmeskedett.

A Szorgalmas szőlőhegyi hangyák csapata első lett egyéb halleves kategóriában

A délutáni szüreti menet résztvevői - mazsorettek, fúvósok, néptáncosok, óvodások, borhölgyek - már esőben vonultak le a Balaton-partra, de a rendezvény a programnak megfelelően folytatódott. Az esti bálon a Helios zenekart a sátor alatt összegyűlt nézők biztatták.

A program keretében Biró Róbert polgármester átadta a Virágos Balatongyörökért verseny díjait. A bíráló bizottság szokás szerint az épített örökség megóvását is díjazta, ebben a kategóriában idén a Maca villa tulajdonosai érdemelték ki az elismerést. A Nógrády család tagjai - akik nyaralónak használják az épületet - nemrég szépen felújították az 1900-as évek elején épült villát, megőrizve eredeti arculatát.

A színpadon Rosta Géza a gyerekekkel Fotó: Villányi Éva

A versenyen a falusi kertek kategóriában Seifert Nikoletta tevékenységét díjazta a zsűri, a település központjában lévő parasztházuk kertjének ízléses kialakításáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!