Hírek

2017.08.23. 09:52

Kagylók okozták a legtöbb sérülést a balatoni strandokon

Egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés - ez az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) mérlege.

Mihály Szilvia

A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak a Balatonnál idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot-tudtuk  meg Csali Annamáriától, a szervezet kommunikációs vezetőjétől.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt ezen a nyáron 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát.

231 önkéntes az idei nyáron 2787 esetben segített a bajbajutott strandolókon-Tizenkét Balaton-parti település 18 strandján dolgoztak június 30. és augusztus 20. között.

A leggyakoribb sérülések a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek voltak.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat egy sikeres újraélesztést is végrehajtott, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul.

A legeseménydúsabb nap július 23-án volt, ezen a napon 144 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!