Hírek

2017.07.08. 11:10

Régen munkásszálló volt, a felújítás után is az lesz

ZALAEGERSZEG Pályázati támogatással tervezi felújítani a zalaegerszegi önkormányzat az egykori, jelenleg üresen álló ZÁÉV-munkásszállót. Az épület ugyanilyen funkciót kap.

Szabó Judit

A legutóbbi közgyűlésen született az a döntés, hogy pályáznak a munkaerőpiaci mobilitás élénkítését célzó programra. Összesen 166 férőhelyes munkásszállót hoznának létre több mint 3000 négyzetméteren, 600 millió forintos beruházással. A felújításra igényelt támogatás 360 millió forint, a fennmaradó összeget, 240 millió forintot a város hitelből finanszírozza az előterjesztés szerint.

Az önkormányzati tulajdonú épületben kétszemélyes szálláshelyeket alakítanak ki, mindegyikben lesz külön konyhafülke és mellékhelyiség, s emellett három mérnöklakást is létrehoznak.

Kétszemélyes szobák lesznek az épületben külön konyhafülkével, mellékhelyiséggel
Fotó: Pezzetta umberto

Az önkormányzattal öt cég kötött előszerződést a munkásszálló férőhelyeinek kihasználására: a Flex, a Gartner, a ZÁÉV, az ADA és a WHC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!