Hírek

2017.07.17. 16:20

Fedett, mégis szabadtéri - Rendezvénytér épül Zalaszombatfán

ZALASZOMBATFA - Fedett rendezvénytér épül a hetési településen. A munkálatok lassan a végükhöz közelednek.

Korosa Titanilla

A faluház mellett egy több mint 10 méter hosszú és 5 méter széles építmény kialakítására azért van szükség, mert jelenleg nincsen a faluban olyan fedett, de szabadtéri helyszín, ahol rendezvényeket tudnának tartani.

- Zalaszombatfa nagyobb eseményei közé tartozik a falunap, illetve mi vagyunk a Hetés vendégül lát! program egyik helyszíne is, és úgy gondoltuk, jó lenne ha nem sátorban, illetve a turistaháznál bonyolítanánk le a programokat, hanem emelnénk erre a célra egy szebb és méltóbb helyszínt - tájékoztatta lapunkat Szabó Zoltán, a település polgármestere.

A hónap végére elkészül a rendezvénytér. Jobbra Szabó Zoltán polgármester
Fotó: Korosa Titanilla

A fedett rendezvénytéren asztalok, padok, székek helyezhetők el a több vendéget vonzó események alkalmával, de nem csak ilyenkor veszik hasznát. Mint azt a polgármester hozzátette: a nyári időszakban pingpongasztalt is felállítanak itt, amit akár a turisták is használhatnak, ha ellátogatnak a faluba.

- A rendezvénytér építését az adósságkonszolidációból kimaradt települések támogatásából, illetve saját forrásból valósítjuk meg. A teljes költsége mintegy hárommillió forint - magyarázta a polgármester, majd hozzátette: egyéb munkálatok is zajlanak a településen, kiépítés alatt van például a gyorsabb internet elérést szolgáló optikai kábelhálózat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!