Hírek

2017.07.24. 18:16

Állami támogatás fedezte a szentgyörgyvölgyi felújítások költségeit

SZENTGYÖRGYVÖLGY - A kógyári településrész felé vezető út helyreállítására, valamint a ravatalozó felújítására fordította az őrségi község önkormányzata azt a 6 és félmillió forintot, amit az adósságkonszolidációra nem szoruló településeknek nyújtott állami támogatásból kaptak.

Gyuricza Ferenc

Varga Zsuzsanna, a település polgármestere lapunknak úgy fogalmazott: mindkét munkálat nagyon indokolt volt már, ugyanis az út egyes pontjain a kátyúk, megsüllyedések, padkahibák már balesetveszéllyel fenyegettek, a ravatalozó állapota pedig egyáltalán nem felelt meg a kor színvonalának, emiatt ahhoz is hozzá kellett nyúlniuk.

Új tetőt kapott a ravatalozó, és az épület külső vakolatát is felújították - mondja Varga Zsuzsanna polgármester
Fotó: Gyuricza Ferenc

- Az állami támogatásként kapott hat és félmillió forintot saját erőből mintegy 500 ezer forinttal egészítettük ki, így a tervezett munkálatokat el tudtuk végezni - tette hozzá Varga Zsuzsanna.

- A kógyári út felújítását többek között az is indokolta, hogy az vezet a fakazettás református templomhoz, amit gyakran látogatnak a turisták. A ravatalozó épületén pedig többek között lecseréltük a tetőt és a bádogozást, valamint a külső vakolatot is teljesen felújítottuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!