Hírek

2017.06.05. 19:30

Hódok nyomán - Természetjáró akadályverseny Iklódbördőcén

IKLÓDBÖRDŐCE A Mároki-kápolnáig vezetett a nemzeti összetartozás jegyében az elmúlt hét végén megrendezett Hód napja elnevezésű természetjáró akadályverseny és túra.

Korosa Titanilla

A Zalai Földrajzi Társaság idén 9. alkalommal hirdette meg a megye és a szlovéniai magyar általános és középiskolás tanulók számára a rendezvényt. A hód tanösvény mentén haladó akadályversenyen 8 állomást kellett a csapatoknak teljesíteni, elméleti és gyakorlati feladatok is vártak a diákokra.

Dr. Gyuricza László, a verseny szervezője, a társaság elnöke elmondta: a kilencedik alkalommal megrendezett verseny ismét rendkívül színvonalas volt. A 23 általános iskolai és 12 középiskolás csapat tagjai több témákban mérték össze tudásukat, így Nyugat-Zala természeti és építészeti értékei, ismert személyei, a trianoni békediktátum következményei a határvidékre, a Göcsej-Hetés tájegység hagyományai és gasztronómiája. A diákoknak előzetes feladatként menetleveleket kellett készíteni, amik ötletesek és jól kidolgozottak voltak. Emellett a felkészülés során gyűjtött tájszavak is értékes anyagot eredményeztek. A magas pontszámok mellett kis különbségek döntöttek a helyezések kialakulásában.

A versenyt a zalaegerszegi Mindszenty-iskola csapata kezdte, (balról) Pető Csenge, Vatali Réka és Lelkes Luca Eszter. A negyedik állomáson Právics Márk, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa különféle természetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket tett fel a diákoknak Fotó: Korosa Titanilla

Végül a középiskolások közt a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak, míg az általános iskolások közt a lovászi Buda Ernő Körzeti Általános Iskola csapatai pedig mindhárom dobogós helyet begyűjtötték.

Cserti Anikó az intézmény igazgatója a diákok helytállásával kapcsolatban elmondta: az iskola tanulói évek óta részt vesznek a versenyen, az eddig összegyűjtött tapasztalatokat felhasználva készültek fel, ami meghozta a kiváló eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!