Hírek

2017.04.20. 14:30

Milyen lesz a balatoni kávé? - Kiderül a Balatoni Barista Bajnokságon

Gyenesdiás –A Balaton kávéja is megszületik a május első szombatján második alkalommal megrendezendő Balatoni Barista Bajnokságon.

Keszey Ágnes

Finom és szépen díszített kávékat és készítésüket ismerheti majd meg a közönség a Darnay pincében. Az eszpresszók, capuccinók mellett  saját kávéitalt is alkotnak a baristák: ezek közül kerül  ki a Balaton kávéja. A rendezvény ötletgazdájától és szervezőjétől: Somogyi Zoltán Max gyenesdiási gasztrobloggertől megtudtuk: szeretnének hozzájárulni, hogy a balatoni cukrászdákban, kávézókban lehessen minőségi kávékat inni, azokat az élénkítő ital alapanyagát és  készítésének szabályait ismerők készítsék, rendszeresen karbantartott gépekkel.

– Szeretném, ha a Balaton kávéja olyan lenne,  amit  télen-nyáron bárhol el lehet készíteni. Ne legyen túlkombinálva, illeszkedjen a Balatonhoz. Víz biztosan lesz benne,  e fő alkotóelem tükröződik- mondta el Somogyi Zoltán Max.

A baristák hétfőig jelentkezhetnek a bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!