Hírek

2017.03.31. 18:30

Másfél ezer gyerek versengett az egerszegi sportnapon

Zalaegerszeg - Óvodások és iskolások, mintegy 600 gyermek futott, labdázott, táncolt, sportolt a küzdőtéren. A drukkoló iskolástársaikkal és szüleikkel együtt legalább 1500-an töltötték meg tegnap a sportcsarnokot.

Hajdu Péter

Nagyszabású sportnapot szervezett a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A sportbemutatóra meghívták a Belvárosi I. és II. számú óvodákat is. A gyerekeket a küzdőtér közepéről köszöntötte Vigh László országgyűlési képviselő, elmondva, milyen fontos a mozgás. Kérte, mindennap legalább egy órát sportoljanak a gyerekek. Balaicz Zoltán polgármester megköszönte a pedagógusoknak a sportnap megszervezését, majd az önkormányzat nevében 450 milliós felújítást ígért a Petőfi és Dózsa iskoláknak. A sportnapot Kajári Attila tankerületi igazgató nyitotta meg.

A sportversenyek elmaradhatatlan kísérői a mazsorettek, ők az összehangolt mozgás mesterei, miként az iskola bemutatója is igazolta
Fotó: Katona Tibor

A közel kétórás sportversenyek, bemutatók az óvodások atlétikai tornájával kezdődtek, amit az iskola tanulóinak sportági bemutatói követtek. Végül az iskolások moderntánc-bemutatóira került sor.

 

- Évtizedekkel ezelőtt minden évben megrendezték az iskolák a sportnapokat. Az elmúlt tizennégy évben arra törekedett az intézményvezetésünk, hogy megpróbáljuk a két iskolát úgy összehozni, hogy mind szakmai programjában, mind kulturális és sportéletében közös programot valósítsunk meg. Ma már egy a pedagógiai programunk, egy a munkatervünk, és közös csapataink indulnak a városi diákolimpián. Ez az együttműködés eredményezte a mai programunkat is - mondta érdeklődésünkre Makovecz Tamás iskolaigazgató. Hozzátette, valamikor az iskolai diáksport volt az élsport alapja. Meg kellene próbálni szigorú intézményi keretek között építeni az utánpótlást, nem csupán a klubokra hagyatkozni. Nyitottak a szülői igények felé, a sportágak mellett a különféle mozgásművészeteket is beépítették a programjukba, amiről bizonyságot is tettek a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!