Hírek

2017.03.24. 18:06

Félt az exétől - Szakítás után zaklatás, fenyegetés

Zalaegerszeg - Nem tudott beletörődni a szakításba az a harmincas éveiben járó zalaegerszegi férfi, aki volt párját rendszeresen telefonon hívogatta és többször meg is fenyegette.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint az élettársi kapcsolat egy év elteltével a nő elhatározásából ért véget tavaly június 20-án. Ebben döntő szerepe volt a férfi állandó féltékenységének. M. Ferenc azonban nem tudott beletörődni a szakításba és megpróbált továbbra is kapcsolatban maradni élete volt párjával. Rendszeresen hívta telefonon és személyesen is többször felkereste.

Érdeklődésének tolakodó mértékét mutatja, hogy a szakítás utáni két hétben 175 alkalommal hívta fel telefonon az élettársát. Előfordult, hogy egyetlen napon 49 esetben próbált kapcsolatba kerülni vele. A vád szerint ilyen előzmények után június 30-án megjelent volt élettársa lakásánál és szidalmazni kezdte, számon kérte, hogy miért nem veszi fel a telefont, amikor hívja. A férfi fenyegetően kijelentette, nem érdekli, ha élettársa be akarja fejezni ezt a kapcsolatot, majd akkor szakítanak, ha ezt ő is akarja. Szavait nyomatékosítandó többször is megfenyegette a nőt. Többek között azt mondta neki: vagy normálisan tudok beszélni, meglenni, vagy szétszedlek. Ne okoskodj, szájon váglak, az összes fogad kifolyik, ezt most mondom.

Előtte szóltam, hogy ne viselkedj így velem, mert kapsz egy pofont. Így és hasonló módon fenyegette meg a nőt és az agressziótól az sem tartotta vissza, hogy közös ismerősük is ott volt a beszélgetéskor, aki hiába próbálta jobb belátásra bírni a férfit, mert ő továbbra is kijelentette, nem érdekli volt élettársa szándéka, csak akkor szabadul meg tőle, ha elköltözik Zalaegerszegről. A nőben komoly félelmet keltett volt párja fenyegetése, ezért a rendőrségen feljelentést tett.

Az esetről tájékoztatva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte: a férfi ellen kétrendbeli zaklatás vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!