Hírek

2017.02.06. 14:22

VIII. Henrik feleségei is jöttek farsangolni, lefejeztette őket

Nagykanizsa – Reneszánsz muzsika, korabeli ruhák, s rímekbe szedett történelmi háttér adta a hangulatot a Nyugdíjas Pedagógus klub hétfői farsangi mulatságához.

Pásztor András

A XVI. század, azon belül is VIII. Henrik angol király és udvara elevenedett meg hétfőn a Nyugdíjas Pedagógus Klub vidám farsangi mulatságán. A klubtagok több héten át készültek a fellépésre, ruhákat készítettek, zenét válogattak, s még egy 27 strófából álló verset is fabrikáltak, ami elbeszélte az angol király házasságainak történetét. Az előadásból nem maradhatott ki, a király hat felesége, akik közül kettőt – Boleyn Annát és Howard Katalint – lefejeztetett a király.

A Nyugdíjas Pedagógus Klub farsangi bemutatójának egyik pillanata. VIII. Henrik angol király éppen lefejezteti egyik asszonyát
Fotó: Szakony Attila

– A klubtagok szeretik a történelmi és irodalmi témájú programokat, sok ilyen előadást is szervezünk, s most a farsangra is hasonló ötlettől vezérelve készültünk – árulta el Gerencsér Györgyné klubvezető, aki hozzátette: az idei évben is mozgalmas programot szerveztek, a tervek szerint a csapat Pécsre, Nagyatádra és Bőszénfára is ellátogat egy kirándulás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!