Hírek

2017.02.02. 15:18

Gyűjtik, majd darálják - Január óta 45 tonna fenyőt gyűjtött a szolgáltató

Nagykanizsa – Eddig 45 tonna fenyőt daráltak le a gépek a bagolai hulladékkezelő telepen. Az apríték erőművekben kerül majd hasznosításra.

Pásztor András

A Pannonia-cégcsoport járművei január óta gyűjtik a fenyőfákat városszerte. A több ezer kidobott fenyő a bagolai hulladékkezelő komplexumba kerül, ahol egy hatalmas aprítógép dolgozza fel a fákat.

A fenyőfákat pillanatok alatt ledarálja a hatalmas aprítógép Fotó: Szakony Attila

– Évente átlagosan 50 tonna fenyőfát gyűjtünk össze, ezt a mennyiséget az idén is elérjük, hiszen február végéig gyűjtjük a kidobott fenyőket – mondta Molnár-Rodek Bernadett, a cégcsoport szolgáltatási és értékesítési igazgatója. – A fenyőgyűjtés mellett, a parkgondozási feladatainkból adódóan faágakat, s gallyakat is gyűjtünk. Ezeket szintén a bagolai telephelyen daráljuk le, majd az anyag az erőművekbe kerül továbbszállításra, ahol hasznosítják az aprítékot.

Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk: a városüzemeltetési feladatok kapcsán a szolgáltató a bio- és a lombhulladékot is összegyűjti a városban, illetve a kistelepüléseken.

Fotó: Szakony Attila

– A bio- és lombhulladékot – meghatározott technológia szerint – érleljük, komposztáljuk, s az így kapott anyagot a lerakón a hulladék takarására használjuk fel – magyarázta a szakember, aki hozzátette: a zöldhulladék – fű és lomb – begyűjtése rövidesen a kistelepüléseken is elkezdődik, így évente kilenc alkalommal lesz lehetőség leadni ezt a fajta hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!