Hírek

2017.01.19. 14:18

Tűzifával segíti a rászoruló családokat a védelmi bizottság

Gellénháza - Kályhakész tűzifát, tartós élelmiszert és egyéb ajándékokat adtak át csütörtökön egy négygyermekes családnak a Zala Megyei Védelmi Bizottság képviselői.

Magyar Hajnalka

A gellénházai Papp család portájára érkezett a fuvar, ahol dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, illetve Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos adta át az ajándékokat. Dr. Sifter Rózsa elmondta, a védelmi bizottság égisze alatt az elmúlt öt évben több mint 300 zalai családot támogattak már, célba juttatva segítőkész partnereik felajánlásait. Jóvoltukból idén 55 család részesülhet 2-2 köbméter felaprított tűzifában, a leginkább rászorulók pedig a Máltai Szeretetszolgálat egerszegi csoportjának élelmiszercsomagját is megkapják. Mindezen túl a kormánymegbízott vitamindús déligyümölcs csomaggal is meglepte a családot, különös tekintettel arra, hogy a legkisebb gyermek, Ákos tegnap ünnepelte 3. születésnapját.

Dr. Sifter Rózsa (jobbról) és Vigh László között a család. Az édesanya karjában  a születésnapos Ákos, jobbra a lányok, Ági és Zsófi, balról a tűzifa-hasogatásban jeleskedő Bence
Fotó: Katona Tibor

Vigh László édességgel kereste a gyerekek kedvét, miután arról beszélt, hogy a települések polgármestereitől nagy éberséget igényel a rászorulók sorsának figyelemmel kísérése. Harmadik hete tart a rendkívüli hideg, a településvezetőknek tudniuk kell, melyik porta szorul segítségre. Gellénháza polgármestere, Vugrinecz József elmondta, az önkormányzat 58 köbméter fát osztott szét a faluban, amiből a Papp család számára 5 köbmétert juttattak. Ezen túl 30 élelmiszercsomag is gazdára talált a faluban.

A kamionosként dolgozó családfőt, Papp Róbertet elszólította a munka, így felesége, Éva köszönte meg a jó szívvel fogadott adományt. Mindketten tősgyökeres gellénháziak. Tíz éve, 2007-ben kezdtek el építkezni egy szülői telken, ám a házon máig akad teendő bőven. A legidősebb lány, Ági jövőre a Ganz rendészeti osztályában szeretne továbbtanulni, Ákos pedig hamarosan óvodába megy. Bence (12) és Zsófi (9) megmutatta, merre szoktak szánkózni a dombos tájban, s előbbiről megtudtuk azt is, hogy a család mindig számíthat rá a tűzifa hasogatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!