Hírek

2017.01.19. 12:27

Ki szórja el a havat Böde útjain?

Böde - Takács Mária panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, mivel úgy tapasztalta, hogy Böde több utcájában nincs eltakarítva a hó. Mint elmondta, jelezte a problémát az önkormányzatnak is, ám azt a választ kapta, hogy takarítsák el a lakók a havat.

Magyar Hajnalka

Nem a járdáról, hiszen az nincs is, hanem az autóútról.

- Egy falubeli, akinek van traktorja, a korábbi években önszántából tolólappal letisztította az utakat, de idén csak kettőt toltak le, a többi utca kimaradt - részletezte a Béke utca 9. alatt élő panaszos. - Ilyen még nem volt nálunk. A mi utcánk egyenes, de ott a Petőfi, vagy a Dózsa György utca, ami emelkedik, oda hogyan jutna fel a mentő baj esetén? A közelben lakik több igen idős néni, egyikük már 90 éves, ő is fogjon lapátot? Az elmúlt napokban nem voltam itthon. Ahogy utaztam hazafelé, minden faluban szépen le voltak takarítva az utak, csak nálunk nem...

A felvetéssel Ujj Tibor polgármesterhez fordultunk, aki az alábbi reagálást juttatta el szerkesztőségünkbe.

A polgármester által küldött kép az egyik letisztított útról

- A 6-7 centiméternyi lehullott hó szombatra lejegesedett, így a gépi eltakarítás hatékonysága is megkérdőjelezhető. Amelyik utakat géppel takarították, azok sem járhatóbbak a többinél. Nem is beszélve az alkalmankénti 60-70 ezer forintos gépi költségről. A meredek útszakaszok sózásra kerültek, de a hideg idő miatt nem lehetett tökéletes az eredmény. A településen minden út járható. Panasz ezen kívül nem érkezett.

A polgármester arra is említett példákat - fotóval illusztrálva -, hogy 70 éves nyugdíjasok lapátot fogva letakarították az ingatlanuk előtti útszakaszt.

- A rászoruló időseknek segítünk a tüzelő behordásában, s a hó eltakarításában is, amennyiben igényt tartanak rá - folytatta Ujj Tibor. - A közmunkások a nem eléggé hatékony sózás miatt elkezdték a jég kézi feltörését és eltakarítását. Tapasztalataink szerint nem csak a falunkban, hanem akár a városban vagy a többi településen is akadnak síkos, jeges útszakaszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!