Hírek

2017.01.01. 20:25

Gazdis szilveszter - Évet búcsúztattak a kutyasulisok

Lola méltóságteljes nyugalommal szemlélte a hangos forgatagot maga körül, nyugodtan várta az évbúcsúztató kutyagolást, csak néha lépett közelebb egy-egy zajongó szőrcsomóhoz.

Arany Gábor

Lola, a hétéves német dog Kispáliból érkezett gazdájával, Hajgatóné Fodor Piroskával a csácsi Izsák-iskola elé, hogy részt vegyen a hagyományos kutyás programon.

- Másfél évtizede tartottuk az első szilveszteri túránkat - idézte fel a szervezők közül Lang Ferenc, a Zalai Kutyasuli egyik vezetője. - Mondhatni, a régi túrázó társaság folytatásaként alakult ki az iskolánk, ahová hétvégeken ma már félszázan is ellátogatnak. Kölyökkortól kezdve oktatjuk a kutyákat és persze a gazdáikat, hogy az együttélésük kölcsönösen élvezetes legyen a számukra - mondta.

Indulásra kész a vidám csaholó csapat a csácsi túrán. Több tucat gazda és kutyus búcsúztatta az évet
Fotó: Arany Gábor

Míg a 65 kilós Lola a rutinos túrázók közé tartozott, a kezdők között bukkant fel Szofi, a nyolc hónapos német juhász. Mint gazdája, Kósa Eszter és lánya, Kósa Kata elmondta, Szofi energiabomba, sokat kell foglalkozni vele, mert anélkül maga keres programot, birtokba vette már a család egyik foteljét: megette.

A túra tíz kilométere a csácsi hegyhátakra vezetett zsíros kenyeres, forralt boros frissítő állomással és sok élménnyel négylábúaknak és gazdáiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!