Hírek

2016.12.23. 16:04

M9: kompromisszumos megoldás

Zalaegerszeg - Riportban számoltunk be a minap az M9-es gyorsforgalmi út tervezésének fejleményeiről.

Zalai Hírlap

A témával kapcsolatban Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról tájékoztatott: a megyeszékhely szempontjából megfelel az M9-es tervezett nyomvonala a zalaegerszegi részeket illetően, melynek kapcsán a város legfőbb érdeke az, hogy külön kétszer kétsávos közvetlen bekötéssel rendelkezzen az északi ipari parkba. Ugyanakkor elmondta: csak a Zalaegerszeget érintő nyomvonallal kapcsolatban nyilatkozott, a más településeket, így Alsónemesapátit is érintő nyomvonal nem az ő hatásköre.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

- Teljes mértékben megértem, hogy az Alsónemesapátiban élő emberek a saját településük érdekeit védik, én is ezt tenném a helyükben, és bízom benne, hogy sikerül minden fél számára megfelelő, kompromisszumos megoldást találni. Hiszen akkor elindulhat az M9-es megvalósítása, ami Zala megye gazdasága, a Zalaegerszegre tervezett nagyberuházások, a járműipari tesztpálya és a logisztikai központ miatt is nagyon fontos. Ha a kompromisszumos megoldás elérésében tudok segíteni, akár közvetítéssel, arra is nyitott vagyok - hangsúlyozta Balaicz Zoltán. A polgármester kifejtette: a térségben élők több évtizedes álma ez a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út, amelynek megtervezéséről a 2015-ben aláírt Modern Városok Program szerződésben egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnökkel. Hozzátette: azt szeretné, ha a nyomvonal kompromisszumos véglegesítése után elindulhatna a végleges engedélyes és kiviteli tervek készítése, hogy elérhető közelségbe kerüljön a következő években az út megépítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!