Hírek

2016.11.18. 16:45

Táncoltak, cipőt pucoltak, esküt tettek

Zalaegerszeg - Ötödik alkalommal rendezte meg péntek délután a középiskolások gólyaavató vetélkedőjét a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat, a vidám programnak a Kölcsey-gimnázium adott otthont.

Fincza Zsuzsa

Juhász Előd János, a városi diákönkormányzat vezetője, Zalaegerszeg diákpolgármestere elmondta, a sok mókával és szórakoztató feladattal fűszerezett vetélkedő célja, hogy igazi közösséggé kovácsolja a 9. évfolyamos gólyák egyelőre még lazán kóválygó csapatát, akik így játszva megtanulják, milyen érzés dicsőséget hozni az iskolájukra - amelynek ezek után teljes jogú tagjának tekinthetik magukat.

Az Ady-iskola mesehősei a csapatzászlóval

A versengésen 5 iskola - az Ady-, a Kölcsey- és a Zrínyi-gimnázium, valamint a Széchenyi -, és a Csány-szakgimnázium - 9.-es diákjaiból verbuválódott 12 fős kompániája mérte össze az ügyességét, a kreativitását és nem utolsó sorban a humorát.

A Csány-szakgimnázium Hófehérkéje és hét törpéje

A csapatoknak előzetesként készíteni kellett magukról egy 20 másodperces videót, azt fel kellett tenni a diákönkormányzat facebook oldalára, s a kapott "lájkok" alapján jutottak pontokhoz. Tegnap magukra öltötték kedvenc mesefilmjük hőseinek gúnyáját, majd a film főcímdalára 2 perces tánckoreográfiát mutattak be.

Az Adys fiúk chippendale-tánca

Akadt feladatuk az utcán is - 5 forinttért cipőt pucoltak - ha hagyták a járókelők, odabent habot vertek villával, repülőt hajtogattak, énekeltek, táncot utánoztak.

Esküt is tettek, megfogadták többek között, hogy a műemlékekre vigyáznak, ezért iskolájuk padlóját csak kis mértékben koptatják. Ígéretet tettek rá, hogy iskolájuk hírnevét a legjobb tudásuk szerint öregbítik és tanáraik ősz hajszálait tovább gyarapítják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!