Hírek

2016.10.19. 13:57

Generációk üzenete: deákosnak lenni jó - 50 éves az iskola

Zalaegerszeg - Ötvenéves fennállását ünnepelte szerdán a Deák-iskola a hangversenyteremben, ahol Balaicz Zoltán polgármester is köszöntőt mondott.

Magyar Hajnalka

A rendezvényen az emlékező, jövőt ígérő beszédek füzérét az iskola volt és jelenlegi tanulóinak változatos műsora fűszerezte. Mindemellett kiállították Gábriel József festőművész, az iskola egykori tanára néhány alkotását, köztük a Deák Ferencet ábrázoló portrét. Az ünnepségen a közélet számos jelese mellett részt vett a társintézmények több vezetője, továbbá az első igazgató, dr. Kovács Lajos özvegye is.

A jubileumi ünnepség kezdetén Nagy Viktor üdvözli dr. Kovács Lajos lányát és özvegyét. A háttérben Rajnai Vilmos

Fotó: Pezzetta Umberto

Bejelentették, a jubileum alkalmából az intézmény könyvtára felveszi dr. Kovács Lajos nevét. A alapítást, a hőskort idézte beszédében Rajnai Vilmos, egykori igazgatóhelyettes is. Beszélt a 60-as évek változó iskolarendszeréről, s a párját ritkítóan fiatal alapító tantestületről, amelyben ő a maga 30 évével az idősebbek közé tartozott.

A faipari, egészségügyi, pedagógia és sport képzéssel foglalkozó Deák jelenlegi direktora, Rozmán Sándor a változások mellett arról, a generációkat összekötő érzésről beszélt, amelynek lényege: deákosnak lenni jó...

Nagy Viktor, aki 25 éven át igazgatta az iskolát dr. Kovács Lajos támogató segítségét emelte ki, aki nélkül a Deák nem ereszthetett volna ily stabil gyökereket. Szólt az egészségügyi képzésben részt vevő orvoselőadók pótolhatatlan szerepvállalásáról is, külön köszönetet mondva dr. Gasztonyi Vincének, aki 32 éven át tanított a Deákban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!