Hírek

2016.10.02. 14:31

A tisztelet jele-Megkezdődött az idősekért ünnepi hét

Nagykanizsa – A tisztes évtizedeket, amelyek önök mögött állnak, megilleti a megbecsülés, hiszen mindannyian egy hosszú élet munkáját, tapasztalatát tudhatják maguk mögött.

Horváth B. Attila

Ezt Dénes Sándor polgármester mondta szombaton a Hevesi Sándor Művelődési Központban megjelenteknek az Idősekért Nagykanizsán Ünnepi Hét nyitógáláján.

Dénes Sándor köszöntötte Légrádi Ágostonnét és Csető Jenő Árpádot, a kép jobboldalán az idősek hete egyik szervezője, Koller Jutka, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője Fotó: Szakony

– Az önök tudása és bölcsessége kimeríthetetlen forrás a jövő problémáinak megoldásához – mondta a polgármester, aki hozzátette: az ENSZ immár negyedszázada, 1991-ben nyilvánította október elsejét az idősek világnapjává. – Ezért köszönet illeti mindannyiukat, ennek a kifejeződése a mai gálaest, illetve az egész héten át tartó rendezvénysorozat. S annak a tiszteletnek is kifejeződése, mely itt, Nagykanizsán magába foglalja az idős emberek elfogadását, megbecsülését és szeretetét.

A gálaesten Dénes Sándor köszöntötte a 92 esztendős Légrádi Ágostonné, Ilonka nénit és Csető Jenő Árpádot, illetve rajtuk keresztül a város valamennyi idős emberét. Ezt követően Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész és koncertzenekara, valamint Maros Gábor színművész lépett fel. A napot idősek bálja zárta.

Az ünnepi hét ma 14 órától a Medgyaszay Házban a nyugdíjas klubok kulturális bemutatójával, holnap pedig a Batthyány-gimnáziumban az idősek sportnapjával folytatódik. Késő délután a bajcsai művelődési házban a városrész időseit köszöntik. Szerdán 8 órától az Erzsébet téren gyalogló világnapi rendezvényre kerül sor, délután pedig Palinban, az iskolában, és Miklósfán, a Mindenki Házában tartják meg az idősek napját. Csütörtökön Kiskanizsa, pénteken Bagola, szombaton Fakos idősnapi programjára kerül sor, Bagolán a 18 órakor kezdődő eseményt megelőzően, 17 órától az Egészségügyi Alapellátási Intézmény közreműködésével egészségügyi szűrésre várják a városrész szépkorú lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!