Hírek

2016.08.16. 15:58

Biciklisek ütköztek, agyzúzódást szenvedett a vétlen

Zalaegerszeg - Két kerékpáros ütközött össze, egyikük maradandó egészségkárosodást szenvedett. Súlyosan megsérült a baleset okozója is, ellene nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat szerint a baleset tavaly július 27-én reggel hét tájt történt a kertvárosi Penny áruháznál, a Stromfeld és Napsugár utca kereszteződésében. Itt a dombról lefelé karikázó 33 éves K. Kálmán a tábla jelzése ellenére nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező kerékpáros nőnek és összeütköztek, amitől a földre zuhantak. A biciklis nő koponyaalapi törést, agyzúzódást szenvedett, sérültek nála az idegek. A baleset maradandó fogyatékosságot okozott, ötven százalékos össz-szervezeti egészségkárosodás állt be. A férfi is súlyosan megsérült; felelősségét a balesetért nem ismerte el.

Az esetről tájékoztatva Kis-Király Ervinné dr., megyei főügyész-helyettes közölte, a férfi ellen maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okozó közúti baleset okozása miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!