Hírek

2016.07.12. 13:55

Zelei József kerékpáros békenagykövetet útja során Ferenc pápa is fogadja majd

Lendva – Zelei József kerékpáros békenagykövetet kedden a muravidéki település magyar konzulátusának munkatársai - Márky Zoltán konzul és Földes Gyula főkonzul - is fogadták.

Korosa Titanilla

A kerékpáros - mielőtt elindult Ljubljana felé - beszámolt a találkozón eddigi útjairól és mostani célkitűzéséről is, melynek végállomása Róma lesz, ahol augusztus 10-én Ferenc pápa is fogadja őt. A lendvai konzuli iroda, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatja a kerékpáros békenagykövet útját és segítik a pápai audiencia megszervezését, illetve  állomásait is figyelemmel kísérik.

Zelei József (jobbra) kerékpáros békenagykövet és a muravidéki település magyar konzulátusának munkatársai  - Márky Zoltán (balra)  konzul és Földes Gyula (középen) főkonzul

Zelei József egy ládát visz magával Rómába, az úgynevezett bakaládát, amit idén az irgalmasság évében szeretne megszenteltetni Ferenc pápával jelképesen valamennyi háborús áldozat szimbólumaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!