Hírek

2016.07.04. 12:31

Egy életre szól - Tízéves meghívásnak tettek eleget

Nagykanizsa – Emlékezetes háromnapos kulturális kiránduláson vettek részt a Tüttő János Nótaklub tagjai a közelmúltban Pilismaróton, ahol tiszteletüket tették néhai Szabó András nótaszerző síremlékénél is.

Horváth-Balogh Attila

Pilismaróti meghívásnak tettünk eleget a mostani látogatásunkkal. Érkezéskor vendéglátónk, Barics László és kedves felesége fogadtak bennünket nagy szeretettel – bocsátotta előre Ilusné Bognár Mária, a nótaklub tagja. – A meghívás kezdeményezője Szabó András nótaszerző – a kórus nagy tisztelője – volt, aki sajnos már nem érhette meg a látogatásunkat. Ennek első napján az esztergomi bazilikát tekintettük meg, majd Pilismaróton, a kétezer lélekszámú település templomában adtunk – a vastapsból ítélve – nagy sikerű, elsősorban hazafias dalainkból összeállított koncertet. A templomból a temetőbe vezetett az utunk, ahol a család jelenlétében koszorút helyeztünk el Szabó András sírján. A megemlékezésen Németh Tibor tagunk meleg szavakkal méltatta nyolc éve elhunyt nótás barátunk Tüttő-kórushoz fűződő kapcsolatát. Ezt követően elénekeltük az általa írt „Nótaszerzők emlékére" című dalt.

Azt már Jakab Zoltántól, a nótaklub másik tagjától tudtuk meg, hogy még aznap este a szálláshelyükön is adtak egy – kicsit kötetlenebb formában, a közönséget is bevonva – sikeres nótaestet, ami másnap ért véget. Reggel pedig Visegrád várát látogatták meg.

A Tüttő János Nótaklub tagjai ellátogattak a klub barátjának, Szabó Andrásnak a sírjához is

Azt is elmesélte: délután Pilismarótról áthajóztak Zebegénybe, és a rekkenő hőségben felmentek a trianoni emlékhelyhez, mely 1936-ban épült.

– Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország egyik legszebb emlékhelyén jártunk – megindító és megható is volt egyben az emlékezés – fűzte hozzá Jakab Zoltán.

A harmadik napon, egy kis szlovákiai, párkányi kitérő után ellátogatott a csapat az Országházhoz is, ahol kívülről csodálhatták meg Európa egyik legszebb (ha nem a legszebb) parlamentjét a gyönyörűen felújított Kossuth térrel.

– Életre szóló élményekkel térhettünk haza – mint ahogy Major Lajos elnök is méltatta a három nap hozadékát – zárta mondandóját Ilusné Bognár Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!