Hírek

2016.06.08. 19:15

Az idősek érdekeiért - Újjáalakult a Zala Megyei Idősügyi Tanács

Zalaegerszeg – A Zala Megyei Idősügyi Tanács tisztújító fórumot tartott szerdán a megyeházán.

Arany Horváth Zsuzsa

A megyei, városi és országos hatókörű zalai idősügyi szervezetek, egyesületek, klubok több ezer fős tagságát 123 küldött képviselte, ők 18 tagú tanácsot választottak. A mandátumok lejárta után négyévente esedékes választás során Pácsonyi Imre , a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke nyerte el az elnöki címet. A testület két héten belül alakuló ülést tart.

A Zala Megyei Idősügyi Tanács a jelenlegi formában 2008 óta tevékenykedik, mint ismeretes, a legutóbbi időkig a nemrég elhunyt Boda László aktív elnöklete mellett működött.

Az új elnök a tanács néhány tagjával: dr. Kocsis Gyula, Vadvári Péterné, Pácsonyi Imre elnök, Szatmári Bálintné, Kauzli Józsefné, valamint Regényi Béla (a képen balról jobbra)
Fotó: Katona Tibor

Pácsonyi Imre lapunknak a választás után elmondta, miután a 2014-es adatok szerint Zalában akkor 60 ezer főt tett ki az öregségi nyugdíjasok száma, a tanács felelősségteljes feladatot vállal az időskorúak érdekeinek képviseletével. A falvakban élő korosabb lakosság különösen rászorul a segítségre, de a városokban is egyre több tagot számlál az érintett korosztály.

- A legfontosabb teendőnk a kapcsolati háló kiépítése, gondozása - mondta az új elnök. Hozzátette, a Zala Megyei Önkormányzat konzultatív testületként tekint az idősügyi tanácsra, rendszeres tanácskozásokat tartanak, kölcsönösen beszámolnak az idősek védelmében végzett munkájukról.

Az idősügyi tanács eddig is hathatósan hallatta hangját a megyét érintő ügyekben, így többek között annak idején a kórházfejlesztés érdekében, hangsúlyozta Pácsonyi Imre. Az ő munkáját az alábbi tanács segíti a jövőben: Balogh István, Bangó Gyuláné, Béres János, Boa Sándor, Dr. Bocsák Andrásné, Fövényesi Jánosné, Kauzli Józsefné, Kóbor Gyuláné, Dr. Kocsis Gyula, Dr. Marx Gyuláné, Mikóné Farkas Ildikó, Pál Ferencné, Regényi Béla, Rodek György Józsefné, Szalay Csaba, Szatmári Bálintné, Vadvári Péterné, Varga András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!