Hírek

2016.04.12. 13:42

Vietnam nagykövete Nagykanizsán - Tartalommal szeretnék megtölteni a kapcsolatot

Nagykanizsa – A kétoldalú gazdasági, turisztikai és kulturális kapcsolatok továbbépítése kapcsán tett látogatást kedden a városban Nguyen Thanh Tuan, Vietnam magyarországi nagykövete.

Pásztor András

A vietnami nagykövetet és kíséretét kedden Dénes Sándor polgármester, Tóth Nándor és Karádi Ferenc alpolgármester fogadta a hivatalban. Mint azt a város vezetői a találkozó során elmondták: örömmel fogadták a nagykövet érdeklődését Nagykanizsa iránt, hiszen a város remek logisztikai adottságokkal – autópálya, vasúti csomópont, reptér közelsége, három közeli országhatár – rendelkezik, amit bármelyik befektető az előnyére fordíthat.

Dénes Sándor arra is emlékeztetett, hogy 2009-ben egy nagyszabású üzletember-találkozót szervezett a város, aminek eredményeként több üzleti kapcsolat is létrejött vietnami és a kanizsai cégek között.

Nguyen Thanh Tuant, Vietnam magyarországi nagykövetét (jobbról) Dénes Sándor polgármester fogadta
Fotó: Szakony Attila

– Magyarország és Vietnam között már több mint 60 éves a diplomáciai kapcsolat, amit a jövőben még komoly tartalommal szeretnénk megtölteni – hangsúlyozta Nguyen Thanh Tuan nagykövet. – A magyar kormány meghirdette a keleti nyitás politikáját, ami reményeink szerint Vietnamot is kedvezően érinti, ugyanakkor a mi kormányunk is stratégiai partnerként tekint Magyarországra és több más európai országra – folytatta a nagykövet, aki a hivatali megbeszélést követően az ipari parkban és az inkubátorházban is látogatást tett, ahol többek között a kamara képviselőivel is találkozott.

Mint megtudtuk: a látogatás során szóba került egy, a korábbihoz hasonló üzletember-találkozó megszervezése, ahol elsősorban Zala turisztikai, illetve logisztikai szerepét, valamint azokat a vízkezelés területén tevékenykedő cégeket kívánják bemutatni, melyek piacképesek lehetnek Vietnamban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!