Hírek

2016.03.10. 17:50

Pilvax Kávéház az iskola földszinti aulájában

Zalalövő – Egy hetes programsorozattal készült az 1848 márciusi események megünneplésére a zalalövői általános iskola. Hétfőtől minden nap más és más szabadidős program várta a diákokat.

Gyuricza Ferenc

A Kossuth-hétnek nevezett rendezvénysorozat ma fejeződik be az iskolai ünnepséggel – az itt előadott műsort részben a városi megemlékezésen is bemutatják a tanulók –, illetve a már szintén hagyományosnak tekinthető diákparlamenttel. Mindkettőre délután kerül sor, a délelőtt folyamán pedig forradalmi képek folyamatos vetítésével idézték fel a reformkor szellemiségét.

– A Kossuth-hét programjainak egészen a kilencvenes évekig visszanyúló hagyománya van az iskolánkban – foglalta össze   Gyarmati Antal. – A sorozatnak az a célja, hogy a tanulókat ráhangolja az ünnepre, hogy ezáltal még jobban átérezzék annak méltóságát és fontosságát. Természetesen a programokat a gyerekek életkorához igazítjuk, így külön foglalkozásokat szervezünk az alsós és a felsős diákoknak is, így valamennyi tanuló részt vehet rajtuk.

A Kossuth-hét legizgalmasabb színfoltját az iskola aulájában ideiglenesen berendezett Pilvax Kávéház adta, ide a nagyszünetekben szerveztek különböző programokat. Hétfőn kokárdát készítettek, kedden verbunkos táncokat tanultak, szerdán egy március 15-ről szóló kvízzel frissíthették fel az ismereteiket a tanulók, tegnap pedig forradalmi énekekkel és a Nemzeti dal szavalásával hangolódtak. A délutáni foglalkozások közt szerepelt a forradalom szimbólumainak rajzolása, csákók hajtogatása, valamint az a tegnap délutáni történelmi csapatverseny is, melyen az összes felső tagozatos osztály képviseltette magát. E vetélkedő során nemcsak a nevezetes márciusi naphoz kötődő elméleti tudásukról adtak számot a diákok, de a reformkor hangulatához és a forradalmi hevülethez illő verseket is farigcsáltak, továbbá plakátokat készítettek.

– A Kossuth-hét alatt szervezzük meg az iskolai magasugró házibajnokságot is, mert a sportot is nagyon fontosnak tartjuk – tette hozzá az iskola igazgatója. – Ennek már szintén kialakult hagyománya van intézményünkben, így számítanak rá a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!