Hírek

2016.03.17. 09:28

Internet Fiesta a zaol.hu-ról

Zalaegerszeg - Hol találom a saját iskolám híreit? Merre keressem a zalai koncerteket vagy a Nap lányát? Az autókról látható képek hírek vagy hirdetések? Van-e több fotó a hét végi kosármeccsről? Jókai vagy Mikszáth arcképét látom a '48-as cikk mellett?

Ezekről is beszélgettünk csütörtök délelőtt a megyeszékhelyi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által az Internet Fiesta programban szervezett, a helyi hiteles médiát bemutató rendhagyó médiaórán a Landorhegyi Általános Iskola nyolcadikos diákjaival.

A tanulóknak Arany Horváth Zsuzsa újságíró mutatta be a Zalai Hírlap internetes hírportálját, a zaol.hu oldalt. A gyerekek a számítógépek mellett saját telefonjukon is megkereshették a zaol.hu oldalt, összehasonlíthatták az applikációt, iskolájuk hírei közül pedig a kedvencüket megoszthatták a legnagyobb közösségi oldalon. Közben megtanulták, mi a bulvárhír, miért fontos ismerniük a saját vércsoportjukat, hogyan kötődik Zala megyéhez a frissen megválasztott Nemzet Színésze, Almási Éva, hány település található Zala megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!