Hírek

2016.01.20. 14:11

Legót árult a neten, de eljátszotta a vevő bizalmát

Számos alkalommal írtunk az interneten hirdetett portékák megvásárlásával kapcsolatos kockázatokról. Nem egy esetben büntetőeljárás indult az eladók ellen.

Arany Gábor

Minap két ilyen ügyben emeltek vádat a kanizsai járási ügyészségen.

A vádiratba foglalt első történet 28 éves főszereplője, a nyíregyházi B. Ferenc legojátékokat kínált eladásra tavaly májusban. A repülőtér építésére, illetve madarak kialakítására alkalmas komolyabb eszközöket B. Ferenc dolgozói ajándékként kapta, és 100 ezer forintért szeretett volna túladni rajtuk. Nem először fordult elő ilyesmi, ezért korábbi vevőjét, egy kanizsai férfit kereste meg az interneten, és felajánlotta neki a két játékkészletet. Az üzlet megköttetett, 86 ezer forintot kínált érte a vevő, amit egy ezressel megtoldva átutalta a megadott bankszámlára, majd várta a csomagot, ám az nem érkezett meg. Ezek után a vevő telefonon és levélben is sürgette a lego-szetteket B. Ferenctől, de hiába, ezért megelégelve a férfi kifogásait, kérte pénze visszafizetését. B. Ferenc azonban erre nem volt hajlandó, sőt elérhetetlenné vált a vevő számára, aki feljelentést tett.

A másik ügyben vádlottá lett 27 éves, ajkai J. Károlyné 2014 novemberében vásárolt márkás mobiltelefont 1 forintos kedvezményes áron, tekintettel a 24 hónapos előfizetői szerződésére, amivel havonta 23 ezer forint befizetését vállalta. A vásárlás után pár nappal már az interneten kínálta eladásra a készüléket. Hosszas egyeztetés után 2015. január 6-án adta el a telefonját 50 ezer forintért és egy másik készülékért. Az ügylet során azonban elhallgatta, hogy a telefon nem tehermentes. Mivel a készülék díjait nem fizette, a szolgáltató márciusban szerződést bontott és áprilisban a telefont letiltotta. Ekkor szembesült a vevő azzal, hogy becsapták, majd megelégelve J. Károlyné kifogásait, feljelentést tett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két ügyben a kanizsai járási ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!